| Fav 0

  • English
  • Dansk
  • Svenska
  • Nynorsk
  • Español
Get in touch +34 622 250 114
[email protected]
Office hours Monday to Friday
9am to 7pm
Our location Calle Playa Dorada 18, 29620 Torremolinos Málaga
+34 622 250 114 menu
  • English
  • Dansk
  • Svenska
  • Nynorsk
  • Español

Kjøp av eiendom på Solkusten

Kjøp av eiendom

“Trinn for trinn-guide – Kjøp en eiendom i Spania”

Finne en eiendom

Når du finner en eiendom i Spania må du velge et eiendomsmeglerfirma som du kan stole på, dette skyldes det faktum at det i Spania ikke er nødvendig med lisenser for å jobbe som eiendomsmegler, slik at hvem som helst kan starte et eiendomsmeglerfirma. En annen hovedforskjell på det spanske eiendomsmarkedet sammenlignet med de fleste andre europeiske land er nettverket mellem eiendomsmeglerne hvor de deler sine eiendomm med hverandre, og eieren legger ofte eiendommen sin til salgs med forskjellige eiendomsmeglere på samme tid.

Dette betyr at du kan velge ett byrå for hele eiendomssøket ditt. Dette sparer deg for å måtte forklare for forskjellige agenter hva du leter etter. Hvis du velger en agent, vil vedkommende kunne få en god forståelse av dine behov og preferanser for hjemmet du leter etter.

Hos Christensen Estates samarbeider vi med alle større promotorer og utviklere, de fleste banker og over 800 andre eiendomsmeglerbyråer. Dette betyr at vi praktisk talt kan vise enhver eiendom som er til salgs på Costa Del Sol. Det er ingen merkostnad for kjøperen når han kjøper en eiendom fra et byrå eller et annet. Noteringsbyrået deler sitt oppdrag, betalt av leverandøren, med byrået som representerer kjøperen. Utviklerne og bankene belønner byråer med et henvisningsgebyr.

Hvis du tror at Christensen Estates kan være det riktige eiendomsmeglerforetaket for deg, foreslår vi at du kontakter oss og forteller oss hva du leter etter. Vi vil deretter tildele en agent til deg som vil begynne å sende deg forslag og derved kunne forstå kriteriene dine for å forberede deg til en visningstur der egenskaper du vil.

Reservasjonen

Når du har funnet eiendommen du leter etter, må du foreta en reservasjon for å fjerne eiendommen fra markedet. Betingelser som “underlagt pantelån” kan legges til reservasjonen, men leverandøren må akseptere alle vilkår som er lagt til for at dette skal aksepteres. Vi anbefaler at i tilfelle du vil søke om pantelån, vil du allerede ha snakket med banken din om dette før du foretar en reservasjon. I tilfelle du vil søke om pantelån hos en spansk bank, kan vi hjelpe deg med en gratis og ubetinget forhåndsgodkjenning av et pantelån fra en bank.

Når du foretar reservasjonen vil et depositum på typisk 6000 € bli utbetalt enten til vår klientkonto eller til en advokat du ønsker. For å sikre at eiendomskjøpet gjennomføres med rette, er det nødvendig å bruke advokat.

Due Diligence

Hos Christensen Estates kan vi anbefale forskjellige advokater som snakker de fleste europeiske språk, som vi har jobbet med tidligere. Men det endelige valget av en advokat er alltid opp til deg.
Etter reservasjonen av eiendommen vil advokaten begynne å utføre “Due diligence” på eiendommen, noe som betyr at alle juridiske aspekter av eiendommen vil bli sjekket inkludert register, gjeld i eiendommen, og selgeren er den rettmessige eieren, og eiendom er lovlig konstruert uten ulovlige reformer osv., og hvis bygningen er i akseptabel stand.

I tilfelle advokaten din finner juridiske hindringer for eiendommen og du bestemmer deg for ikke å fortsette kjøpet, vil depositumet bli refundert.

Fullmakt

Når du har funnet en advokat du ønsker, anbefales det å gi din advokat fullmakt for å handle på dine vegne i eiendomskjøpet. Dette betyr også at i tilfelle du for øyeblikket ikke bor på Costa Del Sol, vil advokaten din kunne signere den private kjøpekontrakten og tittelaksjonen uten din tilstedeværelse. Imidlertid vil en advokat aldri ta noen skritt uten din godkjenning. En fullmakt holdes foran en notar og den koster vanligvis 80 €.

Hvis du bestemmer deg for å fortsette kjøpet etter due diligence-prosessen, vil innskuddet bli brukt til forskuddsbetaling når du signerer den private kjøpekontrakten, som vanligvis er 10% av kjøpesummen for eiendommen. Dette skjer normalt to uker etter reservasjonen.

Advokaten din vil utarbeide den private kjøpekontrakten for eiendommen. I tilfelle eiendommen er helt eller delvis møblert, må en inventarliste gjøres. Når den private kjøpekontrakten er signert av begge parter, vil selgeren være lovpålagt å betale tilbake det doble beløpet i tilfelle han angrer på å selge eiendommen.

Den private kjøpekontrakten inneholder informasjon om juridiske eiendommer, de avtalte vilkårene og fullføringsdatoen for den offentlige tittelen.

Fullføring av skjøtet

Fullførelsen av skjøtet blir holdt foran en notariat, der kjøper og selger vil være representert. Den resterende prisen på eiendommen skal betales og nøklene overleveres til kjøperen. Eiendommen er nå i lovlig besittelse av kjøperen. Vanligvis skjer fullføringen av den offentlige tittelen en til to måneder etter signering av den private kjøpekontrakten.

Kjøpskostnadene

Du finner de estimerte kostnadene ved å kjøpe en eiendom i Andalucia nedenfor. I Spania varierer skattene avhengig av hver region. Generelt kan du forvente totalt mellom 11,5-15% i Andalucia. Prosentene kan variere avhengig av pris og type eiendom.

Prosentsats Beskrivelse
8- 10% 8% overføringsgebyr på eksisterende eiendommer og 10% moms på nye eiendommer
1% Notaravgift
1% gebyr til advokat, inkluderer due dilligence, oppsetting av NIE-nummer, spansk bankregnskap, vann og elektrisitet etc.
1.5% Stamp Duty, en skatt som belastes for å gjøre dokumenter juridisk effektive.
1-1.5% Fastsette kostnader for pantelån.